srb
eng
Info
Hotel "Jezero" – Borsko jezero

Završeni 14. Susreti enigmata Srbije

Život – odgovor najbolje zagonetke

HOTEL „JEZERO“. – Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru“ završeni su 14. Susreti enigmata Srbije. Najbolju ovogodišnju stihovanu zagonetku sastavila je Jelena Kujundžić iz Bajmoka:

„Detetu ga svome daš, / al’ ostane tebi. / Da ga neko drugi traži, / nikada ga dao ne bi.“ (Život).

Završeni 14. Susreti enigmata SrbijeU sastavljanju anagrama prvo mesto osvojio je Zoran Radisavljević iz Novog Sada. Najbolju ukrštenicu sastavio je Dinko Knežević iz Beograda, dok je u rešavanju ukrštenice najbolja Gordana Šarić iz Šimanovaca.
Da enigmatika ne poznaje granice, govori i podatak da je na 14. Susretu enigmata Srbije, koji se svake godine organizuje u drugom mestu, učestvovalo više od 50 enigmata iz Srbije i okolnih zemalja.
Završeni 14. Susreti enigmata SrbijeEnigmatika je gimnastika uma i dostupna je svima. U Srbiji imamo tri jaka enigmatska kluba, a ostalo su sekcije. Na našim susretima takmičimo se u sastavljanju i rešavanju enigmatskih problema – rekao je Milorad Živanić, predsednik Enigmatskog saveza Srbije.
Naš borski Enigmatski klub, koji je domaćin 14. Susreta, osnovan je 1980. godine, a ja se enigmatikom bavim od 1963. Sada imamo osam članova, zadovoljni smo radom i organizacijom druženja enigmata Srbije na Borskom jezeru – kaže, u ime domaćina, predsednik Enigmatskog kluba „Bor“ Krsta Ivanov, koji sastavlja ukrštenice i za naš list.
Osim takmičenja, na 14. Susretu enigmata Srbije održana je enigmatska tribina, veče aforističara i godišnja Skupština Enigmatskog saveza Srbije. Tokom trodnevnog druženja učesnici su obišli kulturno-istorijske spomenike u Boru i okolini.

Dobitnik tri zlatne medalje za brojne sadržaje sportsko-rekreativnog tipa, visok kvalitet ukupne gastronomske ponude i visok kvalitet apartmanskog smeštaja, dve zlatne medalje za ambijentalno uređenje enterijera i eksterijera i za ambijent i kvalitet usluge etno-restorana „Jezerce“, kao i pehar Novosadskog sajma 2017. za kvalitetnu i bogatu ugostiteljsko-hotelijersku uslugu